Zonnepaneelveiligheid

Doormiddel van drones

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag!

Inovatieve drone-inspecties voor duurzaam en veilig wonen

Robert Keuringen voert inspecties uit aan daken met zonnepanelen door middel van drones die zijn uitgerust met hoogwaardige camera’s. Door de beelden te integreren in het bestaande asset management systeem, wordt de dataset verrijkt met waardevolle informatie voor het nemen van weloverwogen beslissingen.

Een grondige analyse maakt efficiënt onderhoud mogelijk, bouwt historische data van woningen op voor verzekeringsdoeleinden en biedt inzicht in hoe huizen duurzamer en veiliger kunnen worden gemaakt.

Voor onderhoud gebruikt Robert Keuringen een visuele camera met groot zoombereik, zodat altijd op veilige afstand kan worden gevlogen. Daarnaast beschikt Robert Keuringen over een thermische camera om zonnepanelen te inspecteren, lekkages op te sporen en thermische scans van muren te maken, waardoor de isolatiewaarde inzichtelijk wordt.

Veiligheidsmaatregelen voor jouw zonnesystemen

Onveilige en onjuist geïnstalleerde zonnesystemen kunnen brand veroorzaken, wat ernstige gevolgen kan hebben voor jouw eigendom en veiligheid. Het is daarom van groot belang om het risico op brand zoveel mogelijk te beperken. Om ervoor te zorgen dat jouw zonnesystemen veilig zijn geïnstalleerd en om het aantal incidenten tot een minimum te beperken, is het aan te raden om periodieke inspecties uit te laten voeren door gekwalificeerde professionals. Deze inspecties helpen bij het tijdig opsporen van mogelijke problemen en zorgen ervoor dat jouw zonnesystemen optimaal en veilig blijven functioneren